Back to top

El Festival Reus Blues & Jazz sobreviu després de 28 edicions

Aquesta trobada musical d'estils minoritaris segueix consolidada a la ciutat gràcies als espectadors i el suport de l'Ajuntament, convertint-lo en el segon festival de Blues amb més edicions d'Espanya.
El festival es celebra majoritàriament a La Palma

El festival Reus Blues & Jazz segueix sent una realitat. Després de 28 edicions, Reus segueix sent una cita fixa pels amants d'aquests estils musicals minoritaris durant el mes de juliol. Tot i que la participació ha sigut una mica menor respecte la de l'any passat, centenars de persones segueixen assistint a aquesta trobada que combina artistes locals amb internacionals. "Hi ha un percentatge de grups d'aquí o l'entorn, i després hi ha dos dies que portem grups de fora. És obligatori portar algun nom important internacional", destaca el president Associació per a la Música Creativa i Actual, Javier Bergua.

El festival porta gairebé tres dècades a l'agenda d'estiu, i es manté gràcies al públic fidelitzat any rere any i amant d'aquests estils musicals. Tot i això, l'organització també veu la necessitat d'atraure altres espectadors i aprofitar l'onada turística de la costa. "Ens agradaria que vingués més gent, perquè amb tot el turisme que hi ha al voltant, no venen gaires estrangers. El perfil del públic és de persones entre 35 i 60 anys, la gent jove no acaba d'agafar el gust a aquests estils. És una música minoritària, i és més complicat", afegeix.

El Reus Blues & Jazz és el segon festival de Blues amb més edicions d'Espanya, després del Getxo i el seu objectiu a hores d'ara és arribar a celebrar els 30 anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades