Back to top

El Festival Terrer s'inaugurarà amb un concert de músiques renaixentistes

La Cartoixa d’Escaladei serà aquest dissabte 6 d’octubre l’escenari perfecte per a la inauguració d’una nova edició del Terrer, el festival de tardor del Priorat.
La Cartoixa d’Escaladei acull la inauguració del Festival Terrer amb un concert de músiques renaixentistes

Terrer és un recull de músiques que beuen de les tradicions folklòriques, el patrimoni immaterial i la memòria col·lectiva presents al territori on interactua: el Priorat. I és així, doncs, que el festival pretén crear espais on assajar fusions entre la música, el paisatge, l’arquitectura i el plaer d’un bon vi.

L’acte inaugural de la segona edició del Terrer traslladarà el públic fins al Renaixement i aproparà una mica més la figura de Jaume Amigó i la seva relació amb Escaladei, en el marc de la commemoració dels 500 anys del seu naixement. És per això que a les 17 h se celebrarà la conferència a càrrec de l’arquitecte Carles Brull i l’arqueòleg Josep M. Vila  entorn a Amigó, originari d’Ulldemolins, i el seu vincle amb la Cartoixa i el seu entorn.

A continuació, tindrà lloc l’actuació de la formació instrumental especialitzada en música antiga In Nomine. El programa que presenten al Festival Terrer és un passeig per la música vocal dels Mestres de Capella de la Catedral de Tarragona durant el segle XVI alternant-la amb música instrumental italiana per a les violes de gamba. S’interpretaran obres de Pere Alberch Vila, Nicassi Çorita, Melcior Robledo, Joan Pau Pujol o Joan Brudieu. El concert acabarà amb un tast de vins del celler Perinet Winery.

El festival Terrer s’allargarà des d’aquest 6 d’octubre fins al 8 de desembre i comptarà amb espectacles en diversos municipis de la comarca del Priorat. Terrer està organitzat per Escola de Terrer i compta amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en les activitats que tenen lloc a la Cartoixa d’Escaladei.

Per assistir a l’acte inaugural del Festival Terrer es poden adquirir les entrades a www.entradium.com.