Back to top

Fills de l’art i la tecnologia

El Museu de Reus acull fins al març una de les col•leccions privades d’art tecnològic i digital més importants d’Europa. BEEP Art Electrònic, que aplega més de 40 obres recollides al llarg de 14 anys, fusiona art i tecnologia apuntant així un dels camins de futur de la pràctica artística.
BEEP Art Electrònic

Les cares d’aquestes persones són, en realitat, màscares virtuals en 3D que l’artista ha sobreposat sobre els rostres originals. Es tracta d’una de les obres que es poden veure a la mostra BEEP Art electrònic, pionera en àmbit estatal en l’art vinculat a la ciència i la tecnologia. Dues disciplines, l’artística i la tecnològica, que esdevenen simbiòtiques i que ensenyen com el que anomenem art pot néixer d’una unió entre l’una i l’altra. "La clau és crear o, més aviat, aglutinar un concepte d'art que analitza i estudia com compaginar l'art i la tecnologia. La tecnologia no només s'entén com una eina, sinó que conceptualment també influeix en el món de l'art i a l'inrevés" explica Andreu Rodríguez, president de BEEP Informàtica

Les obres exposades provenen de la col·lecció privada que el matrimoni Andreu Rodríguez i l’artista Marie-France Veyrat ha adquirit al llarg de 14 anys. La primera peça que van incorporar és precisament obra de Veyrat, que juga amb plaques d’ordinador i fragments d’aparells obsolets per representar una metròpoli fantàstica. "L'obra és més aviat rústica, deriva del brutalisme. S'inscriu dins el corrent del glitch art, en què glicht vol dir error. Però no és una equivocació, sinó que s'utilitzen imatges per donar una nota de líquid a través de la pròpia imatge. Funciona com una espècie de liquat. És molt aleatori" expressa l'artista.

BEEP Art Electrònic també dibuixa un repàs per la història de l’art i les noves tecnologies. Trobem obres des dels inicis dels pirates informàtics fins al primer home que es va implantar un microxip en què emmagatzema la seva història familiar. La mostra inclou una catorzena d’obres que es renovaran per d’altres de la col·lecció a mitjan gener. L’exposició es mantindrà oberta al públic fins al 29 de març i el grup Còdol Educació en realitzarà visites guiades cada dissabte a la tarda.