Back to top

El film "Priorat" triomfa al Memorimage

LAURA ROIG

Priorat, dirigida per David Fernández de Castro, ha estat la gran triomfadora de l'onzena edició del Memorimage, el festival internacional de cinema de Reus. També ha estat guardonat el film "Els nens de la jungla", de Santi Suárez, projecte que ha comptat amb la col·laboració de l'equip tècnic de Canal Reus Televisió.

La convicció i l'esforç de superació de la gent del Priorat per convertir un territori a punt d'enfonsar-se en una de les regions vinícoles més productives del món, ha estat el fil conductor de "Priorat", la pel·lícula que s'ha endut dos dels cinc premis del festival Memorimage: el Premi Ciutat de Reus a la millor pel·lícula, i el Premi del Públic, atorgat per votació popular.

La cerimònia de cloenda del festival, conduïda per la periodista Montse Llussà i celebrada al teatre Bartrina, ha lliurat també el premi MemoriReus a la pel·lícula "Els nens de la jungla", de Santi Suárez, amb col•laboració de Canal Reus TV. El film narra els primers 25 anys de l'escola Mowgli de Reus, un projecte educatiu que va néixer el 1965 i que s'allunyava perillosament del model que impulsava la dictadura franquista.

Els altres films guardonats han estat "Refugi Dresden", de Xuban Inxaustegui, que s'ha endut el Premi MemoriJove, i "Reus, abans, ara i aquí", realitzat pels alumnes de la Casa d'Oficis Mas Carandell, i que ha aconseguit el Premi Cinema-Rescat. Aquest film, que ha rebut el reconeixement al millor treball de documentació i recerca, ha servit per tancar el festival Memorimage.

Durant 4 dies, el festival ha superat els 3.000 espectadors, xifra que suposa un increment de més del 50% en relació a l'any passat.