Back to top

El Forn Sistaré, un dels millors forns de l'Estat

El Forn Sistaré de Reus ha estat reconegut per segon any consecutiu com a un dels 80 millors forns de l'estat. L'empresa familiar ha rebut una estrella a la 'Ruta Española del Buen Pan', un reconeixement del nivell de la Guia Michelin en el sector forner.
El Forn Sistaré de Reus ha estat reconegut per segon any consecutiu com a un dels 80 millors forns de l'estat

Per segon any consecutiu, el Forn Sistaré de Reus ha estat escollit com un dels 80 millors forns d'Espanya. Un reconeixement a la qualitat dels seus productes i a la trajectòria del forn que des de Madrid han volgut obsequiar amb l'entrega d'una estrella a la 'Ruta Española del Buen Pan'. Aquesta distinció ha sorprès gratament al forn reusenc, des del qual asseguren que també es tracta d'un reconeixement a Reus i al territori. "Ens han fet reconeixements, però que sigui el propi sector qui reconeix la feina que fas és important. I no només per nosaltres, també per dir que la gent del Baix Camp hi som", explica el responsable del Forn Sistaré, Xavier Pàmies Sistaré.

La Ruta Española del Buen Pan neix de les entitats Panàtics i Pan de Calidad i vol ser un recorregut que fan professionals del sector per Espanya per valorar i provar els productes dels mestres artesans. La iniciativa dóna visibilitat i reconeixement als forns artesans amb obrador propi, una manera de revifar i donar moviment al sector, que se sent maltractat pels pans industrials. "Ens hem d'anar reubicant i sabent on som. Els forners no voltem i portem el pa arreu, som de barri, de ciutat o de poble. Ara a tot arreu hi ha pa. D'on ve el pa? Com pot ser que compris pa congelat?", lamenta Xavier Pàmies.

El dilluns el Forn Sistaré viatjarà fins a Madrid per recollir aquest premi i el posarà al costat de l'altra estrella que ja tenen. Un reconeixement molt prestigiós que ve a ser la Guia Michelin pel sector forner.