Back to top

Forta presència policial per l'acte de Societat Civil

La conferència "Escola i adoctrinament a Catalunya" organitzada per Societat Civil a Cambrils ha aixecat polseguera. Els Mossos d'Esquadra coordinats amb la Guàrdia Urbana han bloquejat els accessos al Centre Cultural. Malgrat això, un grup del col·lectiu Arran han aconseguit arribar-hi per rebutjar que la xerrada es fes en un espai públic.
Forta presència policial per la conferència de Societat Civil a Cambrils

"Amb crits contra el feixisme ni un pas enrere" el col·lectiu Arran i membres del CDR s'han encaminat cap el centre cultural per fer sentir la seva veu contra la conferència organitzada per Societat Civil Catalana sota el títol "l'Escola i adoctrinament a Catalunya". Els manifestants s'han trobat amb un cordó policial que ha encerclat els carrers del centre de la vila per impedir que arribessin a l'espai municipal. Després de dialogar amb els agents dels Mossos d'Esquadra el grup s'ha dispersat momentàniament.

El col·lectiu ha denunciat que el consistori hagi permès la xerrada debat. "Condemnem que l'equip de govern format per ERC, el PDeCAT i, per un partit que tècnicament és d'esquerres, com és el PSC, hagi permès aquest tipus de xerrades, les quals deixen l'esquena coberta a la ultradreta espanyolista", ha reblat la portaveu d'Arran al Baix Camp, Neus Anglès.

Finalment, sense banderes ni cartells reivindicatius els manifestants s'han concentrat a les portes del Centre Cultural on han cridat consignes com "els carrers seran sempre nostres o aquesta és la vostra policia" - pel fet que la cos català no els deixes entrar al Centre Cultural.

La ponència a càrrec de Pedro Antonio Heras, doctor en Història Contemporània i professor emèrit de la URV, s'ha centrat en donar arguments i exemples sobre l'adoctrinament a l'escola catalana. Segons Isaac López, doctor Història Contemporània URV i Vicerector de SCC a Tarragona litoral, els llibres d'història presenten Catalunya com a "víctima" enfront l'Estat Espanyol i, en conseqüència, es "promou l'odi contra Espanya".

Per altra, Oscar Lucea, vicepresident tercer Societat Civil Catalana ha justificat la presència policial perquè ha assegurat que "hem rebut amenaces i comprendreu que és incòmode per les persones que hi vulguin assistir trobar-se amb enrenou i crits".

Entre els assistents cares conegudes de la política local com alguns els regidors del PP, David Chatelain, el de Ciutadans, Immanol Rico o membres de l'Assemblea de Cambrils i l'edil d'Ensenyament, els quals omplien una sala del Centre Cultural plena.

No et perdis cap notícia

Newsletter diària de Canal Reus

Política de privacitat de dades