Back to top

Front comú per exigir el desmantellament ferroviari

Els alcaldes de Mont-roig del Camp, Salou, Cambrils, i l'Hospitalet de l'Infant s'han reunit aquest dijous per exigir al govern de Madrid el desmantellament de les vies ferroviàries un cop entri en funcionament el Corredor del Mediterrani.
Front comú dels alcaldes per exigir el desmantellament de l'eix ferroviari de la costa

Francisco Morancho, Pere Granados, Camí Mendoza i Alfons Garcia s'han reunit per primera vegada a les oficines municipals de Miami Platja per escenificar la unitat davant d'una reclamació comuna i llargament reivindicada. Els batlles no volen mantenir les vies de tren d'un traçat que compren 31 quilòmetres entre els seus municipis quan el Corredor del Mediterrani sigui una realitat. Així, pretenen evitar costejar el manteniment d'una línia ferroviària que qualifiquen d'"obsoleta".

Asseguren que tenen el compromís del subdelegat espanyol, Enric Milló i, insisteixen que l'estudi d'impacte ambiental de l'ample de via contempla la obligació d'aquest desmantellament. "Estem a l'espera que ens diguin dia i hora per traslladar la nostra inquietud i exigir-los-hi un calendari concret de quan les vies es començaran a desmantellar", ha asseverat l'alcalde de Salou, Pere Granados.

"No volem que aquestes línies ferroviàries quedin i es converteixin en un problema, nosaltres som uns afectats més d'aquesta actuació i entenem que el desmantellament s'ha de portar a terme immediatament" ha remarcat Alfons Garcia, batlle de l'Hospitalet de l'Infant, fent incís que no coneixen la data de la posada en marxa del Corredor del Mediterrani i, que per tant, no preveuen que els treballs per fer desaparèixer les vies comencin es pressupostin i s'adjudiquin abans de l'estiu.

"Els quatre municipis coincidim que en un futur volem tenir un transport públic que ens uneixi, per tant, sempre hem defensat i defensarem el Tramcamp però com que avui per avui no es realitzable aquesta transformació" ha justificat l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, sumant-se als arguments de la resta de batlles per demanar el desmantellament. Tots ells consideren més viable econòmicament construir un traçat nou i integrat a la zona urbana que no pas mantenir-les tal com demanen les plataformes en defensa del ferrocarril de Tarragona.

Per altra, malgrat que la Generalitat no s'ha sumant a aquesta reunió, segons els batlles compten amb el suport d'aquesta administració.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades