Back to top

Front comú per a una sanitat de qualitat

Els comitès de les diferents empreses del Grup Sagessa han denunciat la precarietat laboral que pateixen i les retallades de salari contínues. Aquest divendres al matí s'han unit per reclamar canvis, en una compareixença prèvia a la manifestació d'aquesta tarda a Reus.
Els comitès han reclamat millores als passadissos de l'hospital.

Una pèrdua de més del 20% del poder adquisitius dels treballadors des del 2007 i una pèssima conciliació de la vida laboral i familiar. Aquests són alguns dels motius pels quals els treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus, els comitès d'empresa de l'Hospital Comarcal de Móra, Ginsa, la Fundació Sagessa Salut i el Centre Mèdic Quirúrgic diuen prou. Han denunciat la seva situació. El president del comitè d'empresa de la Fundació Sagessa Salut, Jordi Martí, ha explicat que 'l'any 2007 va ser l'últim any que hi va haver un augment de sou. Des d'allí hi ha hagut retallades, augment d'hores. Tot plegat, una baixada de sous encoberta'. A més, ha assegurat que 'hi ha persones que porten nou anys amb un contracte temporal'.

De fet, aquest matí els treballadors han denunciat la incertesa amb la qual viuen. 'Ja siguin els companys de l'Hospital Comarcal de Móra o els del Centre Quirúrgic Mèdic, no sabem què passarà amb els nostres llocs de treball'. Per tot plegat, han demanat que la ciutadania surti al carrer i no es perdi la manifestació d'aquesta tarda. El tret de sortida serà a les sis de la tarda des de l'antic hospital, al centre de Reus. Un dels lemes serà 'No volem perdre ni un dret, ni un euro, ni un lloc de treball'.