Back to top

El futbol femení es perfecciona a Riudoms

La Federació Catalana de Futbol ha celebrat la tercera edició de la Jornada de Tecnificació de Futbol Femení a Riudoms. L'òrgan autonòmic ofereix cada any sessions d'entrenament a les joves promeses amb l'objectiu de què perfeccionin la seva tàctica. Reivindiquen alhora la necessitat que el futbol femení tingui major presència.
Campus d'estiu futbol femení

Les grans amants del futbol tenen l'oportunitat de millorar la seva tàctica i tècnica individual al campus de futbol femení organitzat per la Federació Catalana. Però no només les jugadores amb experiència hi tenen cabuda, també les noies que es volen iniciar en els fonaments bàsics del futbol.

A través d'aquestes jornades, grans entrenadors escollits per la selecció, volen transmetre coneixement i il·lusió perquè segueixin practicant aquest esport.

La selecció catalana de futbol va voler donar un pas endavant, i ja fa tres temporades que aposta per les categories femenines. Aquest any són 36 noies les que s'han inscrit en l'activitat, però la realitat és que durant l'any només hi ha 6 clubs en la demarcació de Tarragona que promoguin el futbol base femení.

Actualment que una noia practiqui el futbol com a activitat esportiva està normalitzat. El lema "orgullosa" té l'objectiu d'incentivar la inclusió del futbol femení en tots els clubs, ja que la manca d'equips femenins suposa una dificultat per desenvolupar-se des de petites en aquest esport.

Dels 6 als 16 anys tenen l'oportunitat de seguir actives durant l'estiu.  Els entrenadors els transmeten aprenentatges que no han adquirit durant la temporada per tal que desenvolupin noves capacitats.

La selecció catalana va impulsar la construcció de les instal·lacions de futbol a Riudoms, un espai idíl·lic per la pràctica esportiva, amb un pavelló, dos camps, i una vintena de vestidors.   

Paraules clau: