Back to top

El futur de la gravera de Mont-roig, pendent d'un informe

El document ha de generar una decisió concreta sobre el seu tancament. L'empresa propietària l'havia de tancar al 2012 però se li han anat fent pròrrogues a canvi d'accions puntuals en les instal·lacions
Un moment de la sessió plenària d'aquest abril a Mont-roig del Camp

La gravera que hi ha a l'entrada del nucli de Mont-roig, al costat de la carretera que va cap a Reus, ha estat l'element més destacat de les intervencions en la sessió plenària d'aquest abril a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

El consistori ja va comunicar al 2012 a l'empresa propietària, Àrids Masfarné S.L., la caducitat de l'activitat que s'hi desenvolupava a la gravera. Davant les queixes dels veïns de la zona, l'empresa va instal·lar una coberta metàl·lica per la pols i un sistema de reg per mullar els camins del voltant. Unes actuacions que van relaxar la pressió veïnal i van aconseguir més flexibilitat en les exigències de l'Ajuntament.

Cinc anys després, l'actual equip de govern assegura trobar-se a l'espera d'un informe per part Prevenció i Control d'Activitats i del Departament d'Urbanisme de la Generalitat per tal de prendre una decisió concreta al respecte. "La flexibilitat ha arribat fins on havia d'arribar i s'ha de prendre alguna decisió al respecte. Per això estem esperant un informe que portarem a la Junta de govern per a prendre una decisió i dir-li al propietari que fins aquí ha arribat", ha explicat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Vicente Pérez.

Durant la sessió plenària també s'ha anunciat que ja s'han efectuat seixanta matriculacions per al nou Institut de Miami Platja, que es posarà en funcionament al pròxim curs.