Back to top

Gegants d'arreu del món arriben a Reus

Arranca el Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva. Les xerrades i conferències culminaran amb cercaviles el cap de setmana. La Vitxeta de Reus estrenarà vestit amb motiu d'aquest esdeveniment.
Inauguració de l'exposició Gegants del Món

La Sala Santa Llúcia ha estat l'escenari d'arrencada del Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva. Ponents d'arreu del món explicaran i debatran sobre el fet geganter en la que serà la primera vegada que congrés i trobada es fan simultàniament. La presència d'arreu del món la posaran tant els ponents, des d'aquí fins a Estats Units passant per Bèlgica o Àustria; com els gegants i figures festives que visitaran la ciutat.

Durant el cap de setmana el protagonisme el prendran els gegants. Dissabte 14 a les 10 del matí la trobada donarà el tret de sortida a la plaça de la Llibertat, el mateix espai on es clourà diumenge 15. En paral·lel, el vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia acull l'exposició 'Gegants del món' fins el proper 27 d'octubre. El Castell del Cambrer es convertirà en sala de cinema per projectar-hi, divendres i dissabte, l'audiovisual 'El fet geganter, patrimoni cultural mundial'.

La Vitxeta, d'estrena

En clau local, l'esdeveniment té encara un altre atractiu. La Vitxeta estrenarà vestit. Confegit per El Barato i amb l'acord tant de la Colla Gegantera com de la Regidoria de Cultura. La Colla Gegantera, de fet, és l'amfitriona d'aquest congrés i trobada internacionals amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana, un fet que converteix els gegants de la ciutat (Vitxets, Japonesos, Negres, Moros i Indis) en centre d'atenció del fet geganter internacional.