Back to top

Gegants, nans i bestiari, protagonistes de les festes de Blancafort

Per novè any consecutiu la urbanització reusenca de Blancafort ha acollit, en el marc de les festes del barri, una mostra d'elements festius. Gegants, nans i bestiari han estat els protagonistes d'una cercavila que ha finalitzat amb un berenar per a tots els participants.
mostra elements festius

Dotze agrupacions, entre colles geganteres i formacions musicals, han participat a la novena edició de la mostra d'elements festius, una trobada que s'ha anat consolidant amb els anys i que ha vist desfilar, entre d'altres, els gegants de Móra d'Ebre, els gegantons de Bellpuig, els nanos d'Obrim Somriures, el gegant Primet de la Colla Els Fènix, o la Cucafera de l'escola Els Ganxets. El president de l'Associació de Veïns de Blancafort, Bartolomé Pluma, comenta que "en aquests nou anys han passat per aquí més de cent colles geganteres, moltes han repetit i d'altres són noves visites".

La mostra dels elements festius va començar amb motiu de la presentació en societat dels dos nanos de la urbanització, la Blanca i el Fort. Uns elements que van néixer "a partir dels dibuixos que van fer els nens de la urbanització", recorda Pluma.

La portadora dels nanos de Blancafort, Mar Sánchez, explica que "és molt especial portar els nanos perquè els nens et miren i somriuen".

A més la trobada té un vessant solidari. En comptes d'oferir un detall a les colles participants, se'ls lliura un diploma i els diners que s'estalvien van a la Fundació Mossèn Frederic Bara, que treballa amb els infants i joves en risc d'exclusió social.