Back to top

Generalitat i pagesos pacten una oficina tècnica del sector de l'avellana

Aquest dilluns han presentat els resultats de les negociacions que fa mesos que s'allarguen i que han anat acompanyades de tractorades per part dels productors. L'oficina pretén ser un eix vertebrador del pla estratègic de valorització des de la producció fins al consum.
Aquest dilluns s'ha presentat la taula

Després de mesos de reunions i manifestacions, aquest dilluns, a l'estació enològica, pagesos i departament d'Agricultura han presentat el que consideren una bona sol·lució davant la situació crítica per la que passa el sector de l'avellana. Administració i productors han pactat una oficina tècnica que busca ser un eix vertebrador pel pla estratègic de valorització d'aquesta fruita seca, des de la producció i fins al consumidor. 

Una altra de les solucions que s'han pactat és facilitar l'entrada de joves professionals al sector de l'avellana. Els mateixos pagesos reconeixen que és un sector envellit. Per tot plegat es destinaran ajuts directes als joves de 280 euros per hectàrea. A la resta de professionals, les ajudes seran de 120 euros. Prop de 500 persones se'n beneficiaran.