Back to top

GEPEC alerta que als pagesos del Priorat i el Baix Camp els faltarà aigua

Durant els sis primers mesos de l'any, el pantà de Riudecanyes no rebrà ni una gota del de Siurana, una mesura que consideren insuficient per pal•liar la situació de manca d'aigua i demanen més transparència en la gestió de l'aigua.
GEPEC alerta que als pagesos del Priorat i el Baix Camp els faltarà aigua.

Les reserves d'aigua al pantà de Siurana se situa en el 12% i les del de Riudecanyes, al 17%. Amb aquests cabals de mínims, l'entitat ecologista GEPEC alerta que la manca d'aigua afectarà, sobretot, als pagesos del Priorat i del Baix Camp, quan s'apropi la temporada de regadiu. Paral·lelament, l'Agència Catalana de l'Aigua ha acordat que durant els primers sis mesos d'aquest 2018, el pantà de Riudecanyes no rebrà aigua del de Siurana.

Des del GEPEC consideren que aquesta mesura no serà suficient per resoldre la mal situació i denuncien una mala gestió de l'aigua en els darrers anys. El president del GEPEC, Andreu Escolà, ha explicat que 'ja veurem què passarà aquest estiu quan els pagesos passin de tenir dret a aigua les 24 hores a 2 o 3, creiem que en els últims anys hi ha hagut una mala gestió de l'aigua'.

De fet, aquesta setmana l'ACA ha licitat el projecte per millorar l'abastament d'aigua a diversos pobles del Priorat. Instal·laran nous equips de potabilització i rehabilitaran la xarxa del Topograpo, que englova Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera. Des del GEPEC demanen una gestió decidida per la gent del territori. 'Voldríem que la gestió de l'aigua fos oberta i decidida per la gent d'aquest territori, pagesos i habitants del Priorat. A més, què passa amb l'ús d'aquesta aigua a través de l'Ajuntament de Reus? No és per indústria ni per regar jardins'.

Des de l'entitat ecologista també subratllen la necessitat de preservar el riu Siurana que compta amb boscos de ribera protegits i espècies animals que s'han recuperat en els últims anys, com és el cas de la llúdriga.

Notícies relacionades