Back to top

GEPEC impulsa una auditoria de l'aigua dels pantans al Congrés

La problemàtica dels pantans de Riudecanyes i Siurana arriba a Madrid. Segons han explicat membres del GEPEC a Canal Reus Televisió, el partit d'En Comú Podem estaria disposat a presentar una proposició no de llei per tractar la problemàtica de l'Aigua al Congrés dels Diputats. L'objectiu és demanar una auditoria de l'aigua del pantà de Siurana i de Riudecanyes.
GEPEC impulsa una auditoria de l'aigua dels pantans al Congrés.

Membres del GEPEC s'han reunit aquest matí, gràcies a Ecologistes en Acció, amb representants d'ERC, Podem, PSC i En Comú Podem a Madrid, per exposar-los la problemàtica de l'aigua amb els embassament de Riudecanyes i de Siurana. Segons el GEPEC, En Comú Podem estaria disposat a presentar una Proposició No de Llei al Congrés dels Diputats per demanar una auditoria de l'aigua que es transvasa del pantà de Siurana al de Riudecanyes. Aquesta proposta comptaria amb el suport de la resta de partits amb els quals s'han reunit. 

L'objectiu de demanar aquesta auditoria és garantir el cabal ecològic del riu Siurana i la seva conca. La proposta compta amb dos punts més. També buscaria analitzar si les depuradores funcionen correctament per fer servir aquesta aigua amb finalitats agrícoles. En tercer lloc, la voluntat dels ecologistes és impedir que el pantà de Riudecanyes es continuï nodrint de l'aigua procedent del de Siurana. Per això, plantejaran que Riudecanyes es pugui connectar al sistema d'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona.

Paraules clau: