Back to top

El GEPEC reclama una zona urbana verda pendent

L'entitat ecologista GEPEC denuncia que el pàrquing de zona blava, situat davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós, fa 13 anys que hauria de ser una zona verda segons apuntaria el Planejament General de la ciutat. Aquesta denúncia arriba després que el consistori hagi plantejat rehabilitar l'espai per traslladar-hi les actuals parades d'autobusos de la plaça de les Oques.
Xavier Jiménez, president del GEPEC.

El GEPEC reclama que l'Ajuntament de Reus posi al dia el Pla General de la ciutat i converteixi el pàrquing pròxim al passeig Sunyer, davant de la biblioteca Central, en una zona verda. Asseguren que així ho determina la planificació municipal i que aquest espai portaria 13 anys com a aparcament de zona blava.

Destaquen que no s'oposen a la reordenació del trànsit a la plaça de les Oques davant del caos de mobilitat que sovint es produeix amb l'arribada de diversos autobusos, però consideren que no s'hauria de fer a costa d'una zona verda. Plantegen portar al cas als jutjats si l'Ajuntament no reacciona a la seva denúncia. Demanen, doncs, que de manera urgent, es deixi sense efecte l'anunciada construcció de la nova parada d'autobusos.

Paraules clau: