Gerard Descarrega, desqualificat del Mundial Paralímpic d'Atletisme

El corredor selvatà s'ha vist obligat a renunciar al podi tot i creuar en tercer lloc la línia de meta de la competició dels 400 m llisos en categoria T11. Així i tot, viatjarà als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 amb el seu guia, Guillermo Rojo.
Gerard Descarrega entrenant amb el seu guia, Guillermo Rojo

FOTOGRAFIA: Instagram

Males notícies per l'atleta selvatà Gerard Descarrega al Mundial Paralímpic d'Atletisme que s'està celebrant aquests dies a Dubai.

La competició va arrencar el passat dijous 7 de novembre i finalitzarà el dia 15, sent aquest mateix dilluns quan Descarrega ha competit en la primera final del certamen. Juntament amb el seu guia, Guillermo Rojo, la parella ha quedat desqualificada en la modalitat estrella del corredor cec, els 400 metres llisos.

El motiu de la desqualificació

Descarrega i Rojo s'han soltat de la corda que els unia abans d'arribar a la línia de meta, però han creuat tercers, superant així els 50 segons que s'havien marcat com a objectiu amb un temps de 51,54 segons. En la jornada anterior de diumenge, la parella s'havia classificat segona per a la final en el primer mundial que competeixen junts.

Un palmarès banyat en or

Era el juliol de 2017 quan el del Baix Camp guanyava la final dels 400 metres llisos als Mundials Paralímpics d'Atletisme de Londres, sent el primer atleta espanyol en aconseguir-ho. També va fer-ho l'any passat a l'Europeu de Berlín. A més a més, el de la Selva del Camp es va penjar la seva primera medalla d'or en salt de longitud, que li va valdre també un rècord continental.

Els espanyols han deixat escapar doncs la triple corona, però no està tot perdut, ja que l'atleta té el bitllet assegurat per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020. En aquesta nova fita defensarà l'or aconseguit també en els 400 metres llisos dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro l'any 2016 gràcies a assolir la mínima a Fuenlabrada en el Campionat d'Espanya el passat mes de juliol.