Back to top

GEREC: 'Els fons europeus han de permetre rescatar el turisme'

Un informe creat pel Grup d'Experts per a la Reactivació de l'Economia Catalana apunta que els fons europeus Next Generation són una gran oportunitat per al turisme català.

La recuperació del turisme és un dels aspectes que més preocupa els economistes ja que és un sector estratègic que representa més de l'11% del PIB català. Per això, des del GEREC, el Grup d'Experts per a la Reactivació de l'Economia Catalana, animen a les empreses del sector a tenir accés als fons europeus. Demanen que aquestes treballin conjuntament amb les institucions per presentar projectes ambiciosos i determinants en l'àmbit del turisme.

Fomentar l'economia del visitant

Segons l'informe del GEREC, per accedir a l'assignació dels fons europeus, el sector turístic hauria de millorar la seva competitivitat a través de la transició ecològica, la transformació digital i la cohesió social i territorial. A més, aposten per fomentar l'economia del visitant, deixant enrere la visió del turisme tradicional vacacional i de negoci. Un dels membres del GEREC, Ángel Díaz, expressa que aquest nou concepte té a veure amb la capacitat d'escollir els turistes que venen al territori i adequar l'oferta.

Situació crítica per al sector del turisme

Tot plegat, en un moment en què el turisme pateix les greus conseqüències de la crisi social i econòmica de la pandèmia. Per aquest motiu, a banda dels fons, també demanen ajudes directes per als més de 400.000 llocs de treball que genera el sector a tot Catalunya.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades