Back to top

Gimnàs Koryo: 27 anys de lluita

L'escola de taekwondo de Reus Koryo ha celebrat els seus 27 anys amb una exhibició al Pavelló Olímpic. Des d'exercicis de tècnica amb música fins a demostracions de trencament de totxanes i altres objectes, el públic ha constatat el talent d'aquest club que la setmana que ve intentarà repetir podi al Campionat d'Espanya.
Gimnàs Koryo

Concentració. I precisió. El gimnàs Koryo ha celebrat els seus 27 anys amb una exhibició d'arts marcials al Pavelló Olímpic. Els dos-cents alumnes de l'escola de taekwondo reusenca, amb edats que van dels cinc als cinquanta anys, han ensenyat davant un públic embadalit la tècnica apresa i la disciplina que hi ha al darrere. Un projecte que els seus impulsors van començar l'any 1990 amb il·lusió i una hipoteca, i que ara ja compta amb 40 cinturons negres en actiu i més de 100 al llarg de la història del gimnàs. "Els campions sempre són els que et donen nom, perquè la competició és el que acaba marcant la premsa, però l'important és que les famílies vegin el treball que fem, tant físic com psicològic. Tenim nens molt petits, d'altres amb dèficit d'atenció... de tal manera que no és un art marcial només per competir", expressa Diego Torres, director i professor del gimnàs.

Al cap de 27 anys el gimnàs Koryo ha aconseguit fer-se un lloc d'honor en la competició esportiva, tant en combat com en tècnica. I és que són molts els alumnes que han assolit èxits esportius en campionats en tots els àmbits i de totes les categories. La majoria d'ells, que van començar de ben petits, miren amb satisfacció la seva trajectòria i amb il·lusió el seu futur. "Vaig començar als tres anys perquè m'agradava el taekwondo i després vaig crear una família amb tots els del gimnàs" valora José María García, campió d'Espanya. Per la seva banda, Hugo Torres i Estela Andrade, campions d'Europa, expliquen que el que més els agrada és el 'poomsae', una modalitat del taekwondo i, especialment, "la bona sintonia, la disciplina i tot el que ensenyen". Així mateix, la Yailin Ruiz, campiona d'Espanya i Catalunya, assegura que haver obtingut l'or "és un orgull. Amb els entrenaments i els estudis a vegades penses 'no puc, no puc', però després veus el resultat i te n'alegres".

A més del taekwondo, el club ha incorporat recentment altres disciplines a com ara el ioga, el pilates i el hapkido. La mirada del gimnàs se centra ara en el Campionat d'Espanya per Clubs, que tindrà lloc del 6 al 10 de desembre a Castelló.

NORAUTO PATROCINA ELS ESPORTS

norauto