Back to top

Girl's Day, una jornada per obrir la ciència a les noies

La Universitat Rovira i Virgili ha organitzat una jornada per promocionar el camp de les enginyeries a les estudiants del Camp de Tarragona. El Girl's Day és una jornada que pretén mostrar a les noies que aquesta branca d'ensenyaments també te moltes oportunitats per elles tot i ser un camp on majoritàriament hi predominen els homes.
Girl's Day, una jornada per obrir la ciència a les noies

Descobrir el món de la impressió 3D o saber com és pot moure una mà biòtica amb la vista són alguns dels tallers que l'Observatori de la Igualtat de la URV ha preparat en la jornada Girl's Day. Les alumnes d'ESO de diversos centres educatius del Camp de Tarragona han pogut conèixer a través d'aquestes activitats la presència de professionals dones en camps com l'Enginyeria o la Tecnologia.

L'Ana i l'Alba són dues estudiants d'ESO que han participat en aquesta edició del Girl's Day "ens han ensenyat els tipus de ensenyaments de Enginyeria que es poden cursar". L'Alba ha afegit que "el que més m'ha agradat ha estat el taller de robòtica". 

Aquestes especialitats relacionades amb la ciència i la tecnologia sempre han estat branques cursades predominantment per homes. Amb aquesta iniciativa es vol promocionar els estudis d'Enginyeria entre futures universitàries i posar de manifest la necessitat dels equips de treball de gènere mixt per obtenir un millor rendiment.

L'Adet Alderri és una estudiant d'Enginyeria Informàtica i opina que aquesta jornada "és un punt a favor per saber quines Enginyeries poden cursar i que no es pensin que és una cosa molt difícil perquè si estudien ho poden aprovar perfectament".

La Miriam Gertrudis, estudiant d'Enginyeria Informàtica, diu que "fer aquestes jornades és important per fer veure que aquests estudis són un camp obert a tothom, no només als nois".

L'Alba Pronyonosa treballa d'enginyera electrònica i comenta que aquests estudis "sí que són matemàtiques, física i càlculs però és un camp que tothom pot participar-hi". 

El Girl's Day es tornarà a repetir el pròxim 20 de març al Campus Sescelades.

Paraules clau: