Golejada roig-i-negra per allunyar-se del descens

El CF Reus guanya (3-0) al Lorca en un partit on els reusencs han estat els clars dominadors de l'encontre. L'equip d'Aritz López Garai se situa, provisionalment, a l'onzena posició de Segona Divisió amb 33 punts, quatre per sobre de les posicions de descens.
crònica reus lorca
Fotografia: LaLiga

El CF Reus no ha fallat. Els roig-i-negres necessitaven guanyar sí o sí contra el Lorca i ho han fet amb autoritat. L'equip d'Aritz López Garai s'ha imposat per 3 gols a 0 en la primera golejada reusenca a Segona Divisió A. Fran Carbia, Vítor Silva i Dejan Lekic han estat els encarregats de marcar a porteria. Amb aquesta victòria, els reusencs ocupen, provisionalment, l'onzena posició de La Liga123 amb 33 punts, quatre per sobre de les posicions de descens.

El Club de Futbol Reus Deportiu ha sortit amb les idees ben clares des d'un bon inici. Els roig-i-negres han començat l'encontre tot gaudint de la possessió de la pilota davant un Lorca que s'ha mantingut tancat al darrere. La primera aproximació local ha arribat al minut 2' mitjançant Karim Yoda. L'extrem francès ha provat un xut des de l'exterior de l'àrea que ha aturat Dorronsoro. Els reusencs han anat circulant l'esfèric amb comoditat intentant penetrar la defensa rival.

Vítor Silva, l'home més destacat del conjunt d'Aritz López Garai, ha tingut l'ocasió més perillosa de la primera part. Al 12' el mag portuguès ha rematat una assistència de Máyor i el porter visitant ha refusat miraculosament la pilota. A mesura que han avançat els minuts, el duel s'ha equilibrat i el Lorca s'ha anat despertant. Els visitants s'han mostrant sòlids en defensa cedint el guió de l'encontre al CF Reus.

Els roig-i-negres han estat faltats d'idees en els metres finals i no han aconseguit intimidar amb suficientment perill el Lorca. Malgrat això, el domini ha estat aclaparador i la sensació al descans es que tard o d'hora arribaria el gol. I així ha estat. Només començar la segona part el CF Reus ha aconseguit obrir la llauna. Al 47' Fran Carbia ha caçat una pilota dins l'àrea petita després d'una jugada de córner posant l'1 a 0 al marcador.

Els roig-i-negres s'han tret un pes de sobre complint el primer objectiu del partit: marcar a porteria. Malgrat això, els reusencs han perdut pistonada i el Lorca ho ha aprofitat per començar a intimidar la porteria d'Edgar Badia. Ha estat en aquest moment quan Aritz López Garai ha donat entrada a David Querol per Fran Carbia. L'extrem feia ni més ni menys que 11 jornades que no trepitjava la gespa i la seva aportació ha estat clau.

El reusenc ha provocat una falta a l'extrem de la frontal de l'àrea, ideal per Vítor Silva. El mag portuguès no ha decepcionat a ningú i ha enviat una rosca magnífica. El porter visitant i el travesser han evitat la diana de Silva. Tot i això, el guió s'ha repetit poc després. David Querol ha provocat una falta, en aquest cas dins de l'àrea, i l'àrbitre ha assenyalat penal. Vítor Silva no ha perdonat la pena màxima i el migcampista de Peñafiel ha posat el 2-0 al marcador.

En els darrers minuts de partit el CF Reus s'ha mostrat molt còmode sobre la gespa dominant la pilota i no ha donat cap tipus d'opció al Lorca. Els visitants no han generat cap tipus de perill i la seva defensa s'ha desmoronat en el tram final de l'encontre. Al 82' una jugada col·lectiva roig-i-negre ha finalitat amb el tercer gol reusenc. Dejan Lekic, que havia entrat per Máyor, ha rematat des de dins de l'àrea petita per posar el 3-0 al marcador. Per primera vegada a Segona Divisió, el CF Reus aconsegueix marcar tres gols en un partit. Amb el xiulet final de l'àrbitre, l'afició ha celebrat amb orgull aquesta victòria, un triomf necessari per allunyar-se de les posicions de descens i tornar a sumar 3 punts a l'Estadi Municipal.

Amb aquesta victòria el CF Reus se situa, provisionalment, a l'onzena posició de Segona Divisió amb 33 punts, quatre per sobre de les posicions de descens. El proper partit dels roig-i-negres tindrà lloc dissabte 17 de febrer a les 16:00 hores al camp de l'Osasuna. Després, el conjunt d'Aritz López Garai tornarà a jugar contra un rival directe en la lluita pel descens: el Sevilla B.

La fitxa del partit

CF Reus: Edgar Badia, Menéndez, Olmo, Atienza, Miramón, Juan Domínguez (Tito 80'), Vítor Silva, Gus Ledes, Carbia, Yoda i Máyor

Lorca FC: Dorronsoro, Pomares (Villalibre 58'), Fran Cruz, Aly Mallé (Nando 70'), Noguera, Holgerson, Digard (Tropi 81'), Gomelt, Peña, Fede Vega i Manu Apeh

Targetes: pels locals Olmo (37'), Vítor Silva (51')  i pels visitants Peña (51'), Holgerson (72'), Fran Cruz (75')

Gols: 1-0 Fran Carbia (47'), 2-0 Vítor Silva (73'), 3-0 Lekic (82')

Incidències: partit corresponent a la jornada número 26 de Segona Divisió, disputat a l'Estadi Municipal de Reus amb la presència de 2.120 espectadors.