Back to top

El Govern aprovarà un decret per poder confinar parts del territori

Després que un jutge no hagi ratificat l'ordre de confinar vuit municipis de Lleida, ara la Generalitat estudia un decret que els permeti tirar endavant mesures sense impediments judicials.

Meritxell Budó, consellera de Presidència del Govern de la Generalitat ha assegurat aquest dilluns a Prades que estan redactant "un decret llei per tal de tenir capacitat reguladora" i així poder dictar una resolució que els permeti prendre mesures com les que aquest diumenge, de matinada, ha tombat un jutge de Lleida. La consellera assegura que el confinament de vuit municipis de la demarcació de Lleida "busca, a partir de les dades epidemiològiques, aturat els brots i prendre mesures per garantir la salut i la vida dels ciutadans". Així doncs, considera que és important no perdre "ni un minut" a l'hora de fer-ho, com ja es va dur a terme, a les veceroles de l'estat d'alarma, amb la Conca d'Òdena. 

El delegat del Govern al Camp de Tarragona Òscar Peris, també ha volgut dir-hi la seva. Assegura que "hem d'estar alerta" i defensa que tot i que la situació sanitària ha millorat i s'ha deixat enrere el confinament dur i estricte, "el virus continua entre nosaltres" i defensa la idea que tot plegat encara no s'ha acabat. 

Prades triplica el turisme aquest 2020

Tot plegat, com dèiem, a Prades, en la presentació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya. L'alcaldessa del municipi, Lídia Bargas, ha explicat que en el que portem d'any s'han triplicat les dades de visitants respecte als anys anteriors. "Per una banda vols que pugi la gent, perquè Prades és un municipi turístic, però pateixes perquè hi pugui haver algun rebrot". Per tot plegat, Bargas assegura que s'han pres mesures, entre elles, repartir 4.000 mascaretes. 

Paraules clau:

Notícies relacionades