Back to top

El govern de Cambrils es queda sol en l'aprovació de les inversions

El ple de Cambrils dóna llum verda a la modificació de crèdit per valor de 3 milions d'euros per dur a terme el Pla d'Inversions. El govern municipal però s'ha quedat sol en la votació perquè l'oposició en bloc ha marxat del saló de plens. Els grups opositors han criticat els impediments del govern municipal a qui acusen de dificultar la seva feina de fiscalització.
El govern de Cambrils es queda sol en l'aprovació de les inversions

Tots els membres dels grups de l'oposició han abandonat el saló de plens a l'hora de votar l'aprovació de la modificació de crèdit per tirar endavant el Pla d'Inversions, xifrat en més de 3 milions d'euros. Així, han mostrat el seu descontentament i rebuig a l'acció de govern perquè consideren que no se'ls hi ha facilitat la informació necessària per procedir a la seva aprovació. Malgrat que el regidor d'Hisenda, Jaume Gila, ha assegurat que la tenien a disposició des de la comissió informativa del passat 14 de febrer. En la sessió plenària, el titular d'Hisenda ha desglossat cada partida del document d'inversions, una postura que ha molestat a la resta de regidors de l'oposició.  Tots ells han titllat d'opaca i poc transparent la gestió del govern.

"És un pla mil·limètricament pensat per tenir el màxim de redit polític de cara les eleccions municipals del 2019", ha reblat Iván Sanz, portaveu de l'Assemblea de Cambrils, qui ha afegit que aquest govern "no té sensibilitat social ja que es destinen gairebé 2,5 milions d'euros a obres i 40.000 euros a les escoles públiques".

En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu popular, David Chatelain, qui ha posat en dubte moltes de les partides del pla. "El que comença a traspassar les línies vermelles són certes actituds en contra de l'oposició que només intenta fer la seva feina de fiscalització". El popular ha qualificat les inversions "tristes i de perfil baix".

Pel que fa a Ciutadans, Imanol Rico ha afirmat que "el govern maquilla els números, aprova documents que són una farsa i que tan sols intenten donar una imatge irreal del que fan".

Des de l'equip de govern han negat totes les acusacions de que es tracti d'un moviment electoralista i han reiterat que les inversions es realitzen en el moment que les arques municipals estan sanejades. De fet, l'alcaldessa Camí Mendoza ha criticat els posicionaments de l'oposició i ha afirmat que "l'únic que els importa són les formes, no han entrat a valorar en cap moment si els projectes que plantegem són necessàries o no per Cambrils" i, per tant, ha clos "si vostès ens acusen de fer campanya, realment, reflexionin qui ho està fent". 

I en aquest sentit, des del govern municipal han reiterat que la "gestió responsable" ha permès reduir gairebé fins a la meitat el deute, el qual es preveu es situï per sota de 24 milions d'euros el 2018.

Notícies relacionades