Back to top

El govern descarta definitivament el projecte del Giny

L'equipament es mantindrà per a altres usos. La formació de circ es vol vincular al Trapezi. La regidora afirma, al QDF, que els esdeveniments els han impedit treballar amb previsió durant la Capital de la Cultura.
La façana de l'actual edifici del Giny

El Giny no tornarà a ser el projecte amb què va néixer. El govern actual descarta que sigui un equipament municipal destinat a la formació de circ, i destria els dos elements. Per una banda l'equipament, que seguirà tenint ús a través del circ social i ofertes d'esport i lleure. Pel que fa a la formació de circ, la idea actual de la regidoria és incorporar-la a les línies estratègiques del Trapezi segons explica la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles.

'El projecte inicial de Giny dins un edifici com un equipament cultural està totalment descartat, i la formació en circ hi seguirem treballant'.

'Tenim claríssim que tot el que és formació en circ és la fira del circ Trapezi qui hi ha de donar sortida i que no necessàriament ha de ser a través del nom d'un equipament cultural'. Caelles ho explica al Qüestió de Fons de Canal Reus Televisió que s'emetrà divendres a dos quarts de deu del vespre. També s'hi aborda la Capital de la Cultura Catalana, un programa d'activitats que, alguns actors culturals, apunten que s'ha improvisat durant tot el 2017. Caelles admet que els esdeveniments no han permès treballar de cap altra manera.

'No és una sensació, ha estat un fet; a mesura que s'han anat succeint esdeveniments hem hagut d'anar adaptant l'esdeveniment per garantir l'èxit que finalment ha tingut'.

Caelles matisa que 'com a manera òptima de treball tots preferim treballar molt més tranquils amb uns pressupostos tancats i tot molt més tancat, però l'actualitat i la realitat en la que ens toca treballar fa que això no pugui ser així'.

Resta per veure, ara, de quina manera s'executa la Ciutat de la Música que l'alcalde, Carles Pellicer, va anunciar que acolliria Reus durant tot el 2018. Un anunci que va fer durant la clausura de la capitalitat cultural i del qual, hores d'ara, no se'n sap res més que el nom i el pressupost municipal, 175.000 euros.

Notícies relacionades