Back to top

El govern espanyol confirma que la demarcació passarà a la fase 1

En una compareixença, aquest vespre, el ministre de Salut, Salvador Illa, i el líder del comité de la COVID-19, Fernando Simón, confirma que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran a la fase 1 dilluns
Salvador Illa, ministre de salut.

Després d'hores d'espera, el ministre de Salut Salvador Illa i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han comparegut per detallar quines regions passaran a la fase 1 de a partir del pròxim dilluns 11 de maig.

Han confirmat que les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran podran posar en marxa la fase 1 de desconfinament. El ministre de Salut ha destacat que, en total, poc més de la meitat de la población de l'estat espanyol dilluns faran aquests passos en la desescalada.


A la vegada, ha recordat que "la desescalada és complexa i no té precedents". En aquest sentit, ha subratllat que "volem mantenir tot el que hem aconseguit, fins ara hem controlat l'epidèmia".

Què permetrà la fase 1?

- Obertura de terrasses al 50% de capacitat

- Reunions de màxim 10 persones en domicilis particulars

- Obertura de negocis de menys de 400m2 sense cita prèvia. S'haurà d'habilitar un horari especial per als majors de 65 anys.

- Ús del cotxe per part d'un mateix nucli familiar

- Mercadets a l'aire lliure 

- Obertura de llocs de culte al terç de la seva capacitat

- Reobertura d'hotels i Establiments turístics, amb les zones comunes tancades

- Reobertura de museus

- Mantenir el teletreball, sempre que sigui possible.

 

Notícies relacionades