Back to top

Govern i PSC es donen una oportunitat amb condicionants

Aquest dijous s'han reunit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el portaveu socialista a l'Ajuntament, Andreu Martín. Han acordat sumar esforços en matèria d'infraestructures
pellicer martin

Carles Pellicer i Andreu Martín s'han reunit aquest dijous per abordar un acord de ciutat en matèria d'infraestructures. L'alcalde de Reus ja va anunciar la voluntat d'establir diàleg amb el principal grup a l'oposició per desencallar les carències a la ciutat, aprofitant que els socialistes són al govern espanyol. Segons informa l'Ajuntament, ambdós han aconseguit trobar un "nou espai polític que estarà integrat pel nou govern a Reus i regidors del grup municipal del PSC" i que "ha de servit per a l'intercanvi fluid d'informació tant política com tècnica". Sempre segons l'Ajuntament, alcalde i portaveu del PSC han coincidit en què aquest espai polític compartit s'ha de fonamentar en la participació, la transparència i la col·laboració lleial. 

"Sí, però amb suport als pressupostos"

psc

Diu l'Ajuntament que "la proposta de l’alcalde ha estat ben rebuda pel portaveu del grup municipal del PSC; fins al punt que de la reunió política n’ha sortit el compromís que la setmana que ve tindrà lloc la primera reunió de treball". En aquesta reunió, el govern informarà al PSC de la planificació municipal en matèria d'infraestructures, les peticions realitzades a altres administracions i els projectes que hi ha sobre la taula. 

De la seva banda, el PSC ha assegurat que accepta "la proposta de treballar al costat del govern per defensar les iniciatives relacionades" amb l'àmbit de les infraestructures. Celebren que se'ls tingui en compte però no estan disposats "a donar un suport a cegues al govern municipal". Consideren que es tracta d'un espai on de debat i d'aportació d'idees. 

Un dels punts més taxatius del PSC és que aquest acord "s'ha de traduir en un suport explícit als pressupostos de l'Estat". Si no, consideren que serà, literalment, un "exercici inútil, parlar per parlar". 

Notícies relacionades