Back to top

El govern no llença la tovallola

Després de la segona ronda de contactes amb l'oposició veuen possibilitats d'entesa amb algun grup. Les circumstàncies fan que aquest grup sigui el PSC. Els socialistes afirmen que, a dia d'avui, mantenen la seva negativa, però segueixen disposats a parlar.
El govern de Reus en una imatge del plenari

El govern de Reus no llença la tovallola pel que fa als pressupostos. Després que el ple de dijous passat no permetés aprovar-los, l'alcalde Pellicer va anunciar una nova ronda de contactes amb els grups de l'oposició. Aquesta tarda han explicat que, segons el govern, totes les converses han estat cordials i amb voluntat d'entesa, però que amb alguns partits les distàncies ideològiques són insalvables. Destaca algun dels grups amb qui sí que hi ha possibilitats d'acord. Es tractaria d'una entesa que, fons municipals, situen més enllà dels comptes, i que permetria rebaixar el clima de tensió que hi ha al plenari.

El Partit Popular no té regidors suficients per aprovar els pressupostos, la CUP manté la seva condició d'internalitzar la recollida de brossa, i Ciutadans la batalla judicial contra Pellicer entre altres membres del plenari. La situació deixa, per tant, el PSC com l'únic grup que podria aconseguir enteses, i és també l'únic que va presentar esmenes als pressupostos. Els socialistes han explicat, a Canal Reus TV, que la reunió amb el govern no els ha fet canviar d'opinió, i que mantenen el 'no' tant als pressupostos com a la qüestió de confiança, però segueixen disposats a parlar.