Back to top

El Govern presenta el pla de vacunació massiva a falta de les dosis

Catalunya tindrà sis grans punts de vacunació però l'únic que queda per definir és el del Camp de Tarragona. Es preveu vacunar fins a mig milió de persones cada setmana quan es disposi de les dosis necessàries.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha volgut avui exposar que ha fet la feina. Sis grans punts de vacunació massiva al país i mig miler més de més petits que permetran a la ciutadania ser cridada a través dels telèfons mòbils per anar-se a posar una de les dosis d'una de les farmacèutiques que estiguin aprovades a l'Estat Espanyol. Ara bé, aquest pla de vacunació massiva no té calendari, perquè s'està a lexpectativa de saber com i de quina manera es podrà disposar de les dosis necessàries. 

En cas que les dosis que arribin a Catalunya siguin moltes més, es preveu activar punts de vacunació com el Camp Nou... però tot plegat en fases posteriors d'aquest pla. Un pla que defineix, de moment, aquests sis grans punts entre els quals no queda definit quin serà el del Camp de Tarragona. També es preveu que prop de 10.000 professionals participin de la vacunació massiva i que es posin en marxa mig miler d'espais. L'objectiu és arribar al mig milió de vacunes a la setmana. 

Però falten les dosis... I aquest dimarts, l'Agència Europea del Medicament ha assegurat que la de Janssen arribarà a finals d'abril. El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, demana celeritat a l'Estat i a Europa per incrementar les dosis a Catalunya i poder arribar a les xifres desitjades. 

Paraules clau:

Notícies relacionades