Back to top

El govern projecta un complex aquàtic de 7 milions d'euros

Després d'enllestir el Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), l'Ajuntament ha determinat que una de les grans peticions ciutadanes és una piscina pública coberta. Per tot plegat l'alcalde Carles Pellicer ha presentat aquest dilluns el projecte. Alguns grups polítics parlen d'electoralisme.
Imatge virtual de la piscina

A tres dies de començar una campanya electoral per les municipals, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha tret de la butxaca un projecte de prop de 7 milions d'euros per construir un complex aquàtic a tocar del Pavelló Olímpic. Aquesta proposta és el resultat del punt i final de la primera fase de redacció del Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals. 

El govern ha presentat l'estudi de viabilitat i l'avantprojecte de construcció d'un centre esportiu integrat que inclourà una piscina coberta, una pista poliesportiva i un gimnàs, entre d'altres. L'estudi l'ha realitzat l'empresa especialitzada Sport Assitance, i preveu la construcció d'un nou equipament que buscaria donar servei a 4.000 abonats. 

Equipaments esportius de darrera generació

L’avantprojecte contempla un edifici autònom a l’espai annex al Pavelló Olímpic Municipal, el qual podria mantenir una de les pistes poliesportives exteriors. La proposta inclou un edifici amb soterrani destinat als espais tècnics de tractament d’aigües, producció d’ACS i serveis; una planta baixa amb la zona de recepció, vestidors outdoor (servei per a runners), vestidors del centre esportiu i zona d’aigües amb una piscina principal de  30 x 10 metres, un vas d’aprenentatge de 15 x 8, piscina infantil, SPA i zones complementàries, com ara saunes i banys de vapor.

Crítiques des de l'oposició

Alguns partits polítics han titllat la mesura d'electoralisme. De fet, el projecte s'havia de presentar en una reunió del MIEM aquest mateix dilluns a tots els grups municipals, però cap d'ells s'ha personat a la reunió com a rebuig frontal al que consideren una acció de campanya electoral. L'alcalde, Carles Pellicer, s'ha defensat assegurant que "el govern continua governant, i malament si no ho fes", destacant que la campanya comença aquest pròxim divendres.