Back to top

Un govern a quatre sobre la taula a Reus

Junts per Reus ha posat una data límit per tancar un acord, dissabte 29 de juny. Si no hi ha entesa, Carles Pellicer començarà un govern amb minoria a partir de dilluns. I l'entesa depen de molts factors. La darrera proposta sobre la taula, un govern a quatre entre Junts, Esquerra, la CUP i ARA Reus.
ple pactes

A contrarrellotge. Igual que abans del ple d'investidura. Així estan ara mateix les converses entre les formacions que poden acabar conformant un govern a Reus. Els escenaris són tots oberts, i no es descarta un ple per repartir el cartipàs per aquest divendres 28 de juny al matí. Segons fonts properes a les negociacions a hores d'ara existeix una proposta per a que Junts, Esquerra, la CUP i ARA s'integrin en un govern. Un govern a 18 regidors.

Un pacte complicat tenint en compte que Esquerra assegura que només pactarà amb ARA si la CUP forma part del govern. I la CUP debatrà aquest vespre en assemblea la proposta i acabarà fixant posició. Si hi hagués llum verda es podria forjar un govern ampli però amb inestabilitats evidents. I és que la CUP mai s'ha plantejat recolzar Pellicer i tampoc pactar amb ARA Reus. De fet, en els darrers anys, els independentistes han carregat durament contra els dos.

Aaltres fonts consultades, asseguren que l'acord encara és lluny i que calen molts condicionants perquè es pugui acabar solidificant. Sigui com sigui, les pròximes hores poden ser decisives per aclarir què passarà a la plaça del Mercadal. Junts insisteix que no farà govern si no hi ha una majoria de 15, amb Esquerra i ARA. I la possició d'alguns partits continua enrocada, tenint en compte que dissabte podria saltar tot pels aires. Si no es rebaixen pretensions, Pellicer podria començar el mandat a set i en minoria, com va passar ara fa quatre anys.