Back to top

El govern de Reus podria tancar-se passat Sant Pere

Quatre dies després del ple d'investidura, el govern de Reus continua gestant-se a foc lent. Junts per Reus i ARA Reus estan a l'expectativa que ERC s'assegui a la taula de negociacions. Fonts properes a les converses asseguren a Canal Reus que la signatura del pacte podria allargar-se encara dies o setmanes.
Ajuntament de Reus

Dissabte Carles Pellicer va ser investit alcalde de la ciutat per tercer mandat consecutiu. Ho va ser amb els vots a favor de Junts per Reus, Esquerra i ARA Reus. Els 15 regidors dels tres partits s'albiren com a membres del futur govern. Però tot plegat és, a hores d'ara, a les bresseroles d'un pacte.

Al calendari no hi ha marcada encara cap reunió entre tots tres per començar a parlar del repartiment de carteres, la confecció d'un programa de ciutat per als pròxims quatre anys i les línies estratègiques internes de renovació de l'administració. Junts per Reus i ARA Reus esperen que Esquerra faci el gest per asseure's.

L'únic pacte possible

Els republicans havien descartat ARA Reus com a socis de govern, però Pellicer ja ha assegurat que els municipalistes seran al govern. I l'alternativa d'Esquerra, la CUP, s'ha autodescartat en més d'una ocasió. Tampoc a Junts per Reus els fa el fet pactar amb els de l'esquerra independentista.

Així doncs, i amb la Festa Major de Sant Pere a tocar i la constitució del ple de la Diputació de Tarragona, les converses entre les tres formacions podrien allargar-se encara durant diversos dies. I no es descarta que el nou govern es pugui arribar a presentar la primera setmana de juliol. De fet, totes les fonts consultades per aquesta redacció asseguren que no hi ha repartida ni una sola regidoria.