Back to top

El govern de Reus veu amb recel l'inici del desconfinament

Els màxims representants locals de Reus, l'alcalde Pellicer i la vicealcaldessa Llauradó, demanen a la població no relaxar les mesures de protecció davant l'inici esglaonat del desconfinament més dur a partir d'aquest dimarts que ha decretat l'estat Espanyol.
ajuntament reus

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, avalen les recomanacions científiques en les que es basa en Govern català i recelen de l'aixecament del desconfinament més dur que ha decretat el Govern espanyol a partir d'aquest dilluns, en aplicació a partir de dimarts a Catalunya.

Tot i així, asseguren que acataran i fan una crida a la població a no sortir al carrer si no és estrictament necessari i a no relaxar les mesures de seguretat i de protecció per evitar un segon brot de Covid-19.

Segons Pellicer, la societat reusenca s'està comportant i, en general, està respectant el confinament dictat per les autoritats, malgrat que un peitit sector de la població no ha complert i la Guàrdia Urbana ha hagut d'imposar més de mil cent sancions des de l'inici de l'estat d'Alarma. 

Per la seva banda, Llauradó, assegura que a Reus la situació de l'hospital Sant Joan està controlada, i que cal ser cautelosos per frenar un possible rebot de la pandèmia. 

Preocupació per la recuperació econòmica posterior a la pandèmia

Pellicer i Llauradó han definit de "neguit i angoixa" el que està vivint la societat reusenca per l'impacte social, econòmic i sanitari arran del coronavirus. En l'àmbit econòmic, asseguren que s'està treballant per reduir les conseqüències de la pandèmia a través de les taules de treball, i que ja s'han aprovat mesures per pal·liar els seus efectes. Pellicer ha insistit en l'especial atenció que s'està posant en el comerç, un dels motors de la ciutat de Reus, en què s'han aprovat retards en cobraments d'alguns impostos i cancel·lacions en d'altres, com en el de la brossa.

També la digitació és un dels aspectes en els que s'està treballant per poder fer front a la crisi sanitària. Llauradó ha assegurat que s'estan posant eines per oferir a la ciutadania els recursos necessaris per a la major digitalització, com per exemple a través de Mas Carandell. I a apuntat al fet de reinventar-nos per poder superar millor la crisi.

La Vintiquatrena, sobre la taula

Una altra de les consideracions a tenir en compte és la Festa Major de Sant Pere, i el risc que no pugui celebrar-se de forma natural. En aquest aspecte, no són poques les persones que, a través de les xarxes socials, demanen una solemnitat extraordinària quan s'acabi el confinament i que surti la Vintiquatrena al carrer, com es va fer el 1992 i com es va fer el 2004. La pròxima tocaria el 2029, però davant d'una situació de pandèmia mundial, i amb la Mare de Déu de Misericòrdia com una de les referents en aquest tipus de situacions, algunes entitats i associacions ja treballen en tirar endavant aquest escenari. 

L'alcalde i la vicealcaldessa asseguren que totes les cartes són sobre la taula, però admeten que alguna cosa extraordinària caldrà fer quan això s'acabi i que la cultura pot ser-ne una eina. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades