Back to top

El govern tornarà a recórrer a la qüestió de confiança

Utilitzaran, per darrera vegada aquest mandat, el recurs que permet la llei per aprovar els pressupostos. Si no hi ha canvis de guió, Pellicer no la superarà, però l'oposició tampoc presentarà una moció de censura i els comptes s'aprovaran.
L'alcalde i els portaveus del govern anuncien la qüestió de confiança

La pel·lícula es repeteix. El govern municipal intentarà aprovar els pressupostos a través d'una qüestió de confiança per segon any consecutiu, l'última vegada que ho pot fer en un mandat segons la Llei de l'Administració Local. Aquesta sessió plenària de dilluns vinent ha de servir per posar a examen l'alcalde Pellicer i els comptes, un examen que, si no hi ha canvis de guió, no superarà. S'obrirà llavors un període d'un mes per a què l'oposició presenti una moció de censura. Això implica que s'hagin de posar d'acord CUP, Partit Socialista, Ciutadans i Partit Popular, una alternativa que, hores d'ara, és poc probable.

Si això és així, i tal com estava previst, els pressupostos municipals quedarien aprovats automàticament a principis de març. Malgrat aquesta situació, Pellicer valora positivament la ronda de contactes amb els grups municipals que s'ha dut a terme els darrers dies. Considera que s'ha recuperat el diàleg amb alguns partits amb qui s'havia trencat, tot i que admet que no amb tots.

El batlle no s'ha estalviat, però, dos dards per a l'oposició. Un per mantenir postures diferents a les reunions a porta tancada i a l'esfera pública. 'En general no hem rebut tantes crítiques a les reunions internes com al plenari' sentencia Pellicer. I l'altre perquè els interessos de partit condicionin els comptes de la ciutat de Reus.

'Hi ha més tàctica que estratègia, però cadascú és legítim d'actuar com cregui', rebla l'alcalde.

Pellicer afirma que, durant les reunions, s'han posat sobre la taula una sèrie de línies vermelles que han impossibilitat l'acord. Per part de la CUP, la voluntat de municipalitzar la recollida de brossa, per part de Ciutadans la política nacional i per part del Partit Popular la proposta d'aturar el trasllat del CMQ fora de l'antiga Clínica Fàbregas. Pel que fa al govern, consideren que els pressupostos són realistes i que no contemplen marge suficient per fer-hi canvis substancials. PDeCAT, Esquerra i Ara Reus miren, ara, el PSC com el partit amb qui poden arribar a pactes puntuals durant el que queda de mandat.

No et perdis cap notícia

Newsletter diària de Canal Reus

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades