Back to top

El govern treu pit amb la liquidació del pressupost de 2018

La darrera sessió plenària ha servit per donar compte dels darrers números de l’exercici de 2018. L’oposició critica que la pressió fiscal no s’ha reduït.
ple

Els plenaris municipals comencen el seu particular compte enrere davant la cita del maig a les urnes. En aquest context, Cambrils ha celebrat la sessió plenària ordinària corresponent al mes de març, la qual ha estat més tranquil·la que en anteriors ocasions. En els primers punts a tractar, l’equip de govern ha aprofitat per treure pit davant l’exposició dels comptes corresponents a l’exercici de 2018. Segons el regidor Jaume Gila, els números del consistori en aquest darrer any són positius, tenint en compte que el deute amb el qual van començar l’exercici s’ha reduït. A la vegada, Gila ha puntualitzat que la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament ha millorat, una dada que li ha servit per afirmar perquè s’ha dut a terme una gestió òptima per part del seu equip. En la mateixa línia, ha insistit en què la pressió fiscal no s’ha vist augmentada durant aquesta legislatura.

Unes declaracions que no han agradat a l’oposició, la qual ha criticat justament aquest punt. Des de Ciutadans, han posat en dubte precisament aquesta qüestió, posant en èmfasi la taxa de les escombraries. Per la seva part, el Partit Popular ha insistit en què els resultats econòmics han estat possibles no pas per la gestió municipal, sinó per la normativa estatal que ha obligat als ajuntaments a ‘endreçar els comptes’. Per part del partit municipalista, Nou Moviment Ciutadà, s’ha puntualitzat que en la sessió plenària d’aquest divendres s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2018. Per tant, ha posat sobre la taula que es tracta simplement d’un tràmit, en el qual l’oposició no pot fer-hi massa, més enllà d’aportar el seu punt de vista en relació a les polítiques que han conduït a aquests resultats econòmics.

La sessió plenària també ha servit per donar compte del decret del Pla Pressupostari a Mig Termini 2020-2022. Un document que entre d’altres funcions servirà, segons la regidoria d’Hisenda, per aplicar de forma gradual la RLT. Per aquest motiu, es contemplen aproximadament 500.000 euros anuals. Segons el govern, aquest capital permetrà que en tres anys la Relació de Llocs de Treball estigui en ple funcionament. Ciutadans i Partit Popular han estat els més crítics envers aquest pla, definint-lo com ‘paper mullat’ i una ‘previsió pròpia de Rappel’ respectivament.

Les bonificacions de l’Escola de Música, aprovades però criticades

Una de les altres qüestions que han estat fortament comentades ha estat les bonificacions que s’ofereixen a les famílies que porten els seus infants a l’Escola de Música. El govern cambrilenc ha buscat suports per aprovar el punt sobre la regulació de la taxa per la prestació de serveis d’aquest centre. El govern ha detallat les subvencions que es mouen entre el 30% i 75% de la taxa reguladora de prestació de serveis per a l'Escola de Música. Unes bonificacions que s’han trobat amb la dura crítica per part de l’Assemblea de Cambrils, la qual ha remarcat que per accedir a aquestes ajudes econòmiques, cal trobar-se en una situació de vulnerabilitat econòmica severa. Unes declaracions que han estat respostes per part del regidor d’Ensenyament, Alejandro García, qui ha assenyalat que l’oposició feia una lectura esbiaixada de la normativa.