Back to top

El Gran Recapte d'aliments necessita un miler de voluntaris

El pròxim 1 i 2 de desembre Catalunya es bolcarà en la novena edició del Gran Recapte d'Aliments. Quan falten menys de tres setmanes per la cita, a la demarcació de Tarragona encara falten, almenys, un miler de voluntaris. Per això, des del Banc dels Aliments fan una crida a la mobilització.
El gran recapte d'aliments necessita un miler de voluntaris.

Els quatre bancs d'aliments de Catalunya han convocat la novena edició del Gran Recapte d'Aliments per als pròxims 1 i 2 de desembre. A tota la demarcació de Tarragona hi ha fins a 360 punts de recollida, la majoria d'ells en centres comercials i supermercats. Per poder donar aquest servei, encara falta més d'un miler de voluntaris. Per això, des del Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona fan una crida a noves inscripcions a través de pàgines web com granrecapte.com o bancalimentstarragona.org. El president Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, destaca que 'dels 4.000 voluntaris que necessitem en devem tenir un 3.000 o així i, per tant, ens en falten un miler. Demanem oli, llet i conserves de verdura, peix o carn'.

Aprofitant la presentació d'aquesta campanya massiva de recollida d'aliments bàsics, des de l'entitat han volgut assenyalar que la crisi econòmica continua latent i que cal mantenir accions com aquestes davant la manca de llocs de treball i de noves insercions. 'La gent que té 50 a 55 anys i per desgràcia seva ha perdut la feina, hem de tenir clar que serà molt difícil que aquesta persona torni a trobar-ne i per això demanem que la gent col·labori', ha lamentat Antoni Garcia, secretari del Banc dels Aliments a les comarques Tarragona.

L'any passat a tot Catalunya es van aconseguir recollir fins a 4.000 tones, de les quals 530 corresponien a la demarcació de Tarragona. Des de l'organització, destaquen la voluntat de repetir xifres.