Back to top

El grup SAGESSA continuarà actiu

L'àrea de Salut serà la més afectada per l'acord amb el govern català. Mentre les vesssants social i educativa es mantindran operatives
El grup SAGESSA continuarà actiu

El grup SAGESSA va néixer l'any 1989 amb l'objectiu de gestionar els serveis sanitaris, una missió que es va expandir amb els anys. En aquests moments, l'activitat del grup Sagessa està dividida en tres branques: salut, social i educativa que ofereixen servei a les comarques del Baix Camp, Ribera d'Ebre, Baix Ebre, el Priorat, la Terra Alta i el Montsià. Una societat que l'any 2015 disposava de més de 3.300 treballadors i una facturació total de 250 milions d'euros.

Amb l'acord entre l'Ajuntament de Reus i la Generalitat, l'àrea dedicada a salut quedarà, pràcticament, en mans del govern català que prendrà, per exemple, el control de l'Hospital Sant Joan de Reus i de l'atenció primària, i en un futur proper, el de l'Hospital de Mora. Convé recordar que a principis d'aquest 2018 els Hospitals de la Santa Creu de Jesús a Tortosa i l'Hospital Comarcal del Montsià a Amposta ja es van desvincular del grup SAGESSA.

Aquest fet no implicarà, a priori, la desaparició de SAGESSA ja que es continuarà desenvolupant les tasques en matèria social, amb la gestió de residències d'avis i centres de dia, per un costat, i la vessant educativa que es tradueix en el control de les llars d'infants i escoles bressol repartides per la zona d'influència del grup reusenc.

Notícies relacionades