Back to top

"Hamlet Solo", la visió més moderna del clàssic de Shakespeare

Josep Julien va pujar ahir al vespre a l'escenari del Teatre Fortuny per interpretar "Hamlet Solo", una adaptació peculiar i actual del clàssic de Sheakspeare. Sota la direcció de Francesc Cerro-Ferran, l'obra s'emmarca dins del Cicle "Grans Mestres" que el Fortuny acollirà durant tot l'any.
"Hamlet" Solo al Fortuny dins del Cicle "Grans Mestres"

Hamlet Solo té un inici modern i molt poc habitual en una adaptació d'un clàssic de Shakespeare. Josep Julien puja sobre l'escenari per interpretar un príncep Hamlet contemporani que representa un home d'una altra era i narra un discurs que serveix com a eina de critica social.

L'intèrpret Josep Julien diu que "Quan tens edat de fer Hamblet, l'edat que te aquest el príncep Hamlet, no tens el bagatge personal ni el quilometratge filosòfic per dir-ho d'alguna manera. En canvi quan, com jo, estàs a la cinquantena i tens el bagatge suficient, ja no tens l'edat per fer-lo. En aquest sentit el format que es planteja en aquest cicle és ideal per actors com jo que poden accedir i gaudir d'una meravella com aquesta".

En aquesta versió de Hamlet no hi apareixerà sobre l'escenari un personatge amb mitges blanques i una calavera a mà, ni una Ofèlia enamorada i submisa. Josep Julien apareix sol acompanyat només de material audiovisual i música. D'aquesta manera aconsegueix transmetre irònicament les contradiccions d'un personatge en una societat decadent. Una modernització d'un clàssic que posar de manifest que el què dona grandesa a una gran obra literària és que allò que es va escriure fa més de 400 anys, avui dia encara tingui vigència.

Francesc Cerro- Ferran, director de l'obra i també del Cicle "Grans Mestres" comenta "Hamlet Solo" és una bufetada contra la doble moral imperant d'aquesta societat en la qual estem acostumats a viure. A Hamlet Solo ens trobarem un mirall de nosaltres mateixos, del què voldríem ser i no som capaços de ser, dels impulsos que tenim però no som capaços de dur-los a terme, d'allò que pensem moltes vegades i ens ho callem, de lo intel·ligents que podem ser però que no hi arribem gairebé mai..."

"Hamlet Solo" és una de les obres que Francesc Cerro-Ferran dirigeix dins del Cicle "Grans Mestres" que el Teatre Fortuny acollirà durant tot l'any.

Aquesta és la segona de les 7 representacions que formen part del Cicle que el mateix Cerro encapçala i que farà pujar sobre l'escenari del Fortuny altres actors com Mercè Samprieto o Lluís Marco.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades