Back to top

"Hauria pogut ser una desgràcia"

Els sindicats del servei de recollida de les escombraries de Reus alerten que si haguessin explotat els contenidors de gas que duia el vehicle explosionat s'haurien hagut de lamentar víctimes. A partir d'ara extremaran els controls perquè només els cotxes en plenes facultats surtin a fer el servei.
camio

Aquest dijous al matí eren ben visibles les conseqüències de l'explosió d'un camió del servei de recollida de les escombraries a l'avinguda Marià Fortuny de Reus.

El vehicle, que ha estat retirat de la via a quarts de dotze, ha quedat absolutament calcinat. Sobre la via, neumàtics implosionats, l'asfalt malmès i les restes, també, d'un cotxe particular que ha resultat sinistre total. 

No van explotar els dipòsits de gas

L'espectacularitat de les imatges expliquen la virulència de l'explosió. Però segons els sindicats, s'hauria pogut haver de lamentar una desgràcia. I és que no van explotar els dipòsits de gas que el vehicle duia a la part inferior davantera. 

Camio explosio

 "Tornem a l'escenari d'abans de l'estat d'alarma"

Ángel Martín De Sande, responsable de la UGT a Tarragona del servei de recollida de les escombraries, assegura que, amb l'incident d'aquest dimecres a la nit, es demostra que continuen sortint vehicles que no estan en plenes condicions de seguretat. Per això mateix reprendran els controls a la sortida de les cotxeres per garantir que tots els cotxes i camions que surtin ho facin amb plenes mesures de seguretat

Agraeix que l'alcalde, Carles Pellicer, l'hagi trucat aquest matí, per explicar-li la situació i també per dir-li, segons assegura Martín De Sande, que es prendran les mesures necessàries per garantir que no torni a passar. De fet, els sindicats recorden que encara falten vehicles que s'havien promès substituir. Per posar un exemple, com el que s'ha incendiat, encara n'hi ha tres més operant a dia d'avui. 

operaris
Tasques de neteja a la zona dels fets

Oberta una investigació

L'Ajuntament de Reus no ha volgut fer una valoració dels fets ocorreguts aquest dimecres a la nit però fonts consultades per Canal Reus confirmen que s'ha obert una investigació per esclarir els fets. A més, asseguren que es llogarà un nou vehicle per substituir l'incendiat. 

La CUP demana explicacions

Un dels partits que de forma més bel·ligerant ha respost a l'incident ha estat la CUP. Consideren que no se'ls ha informat del que va passar ahir i que tot plegat respon a un mal anàlisi de la situació del parc de vehicles del servei de recollida de les escombraries. Segons Marta Llorens, portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, "demanarem un informe sobre quin era l'estat de la inspecció de vehicles del camió i també un informe pericial de l'asseguradora per veure quines han estat les causes de l'explosió". Sigui com sigui, la CUP és molt crítica amb com s'ha dut a terme la gestió del contracte de la brossa. 

Preocupació del PSC

Andreu Martín, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, ha fet una piulada també mostrant la preocupació per l'explosió d'aquest dimecres a la nit. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades