Back to top

"Hem de preparar-nos per a un Brexit dur"

Així de contundents s'han mostrat els 3 conferenciants que aquest dijous han protagonitzat la conferència 'L'empresa espanyola davant el Brexit'. Una jornada en què s'ha debatut sobre quin és el futur de les empreses del territori davant la incertesa que s'amaga darrere el Brexit.
José Ignacio Pradas a la Cambra de Comerç de Reus

Davant la incertesa que tenen moltes empreses del territori davant la imminent sortida del Regne Unit de la Unió Europea, la Cambra de Comerç de Reus ha estat una de les seus de la jornada 'L'empresa espanyola davant el Brexit'. Un conjunt de tres conferències en què hi han pres part diferents personalitats relacionades amb el comerç internacional.

Tots ells han coincidit en què les empreses s'han de preparar per a un Brexit salvatge, descartant així un escenari amb possibles acords d'última hora que puguin suavitzar la situació.

I és que, actualment, el Regne Unit és la tercera economia de la Unió Europeu i el cinquè soci comercial espanyol. Si parlem en àmbit local, les empreses del sector químic, turístic o agroalimentari de la demarcació de Tarragona són els que es veuran més afectats, segons ha assegurat José Ignacio Pradas, director territorial de l'ICEX a Catalunya.

Buscar nous mercats i adaptar-se administrativament 

Els experts recomanen buscar mercats alternatius a aquelles empreses que depenen, en gran part, del mercat britànic. Tanmateix, asseguren que tota empresa que tingui alguna relació amb el Regne Unit ha de començar a posar-se en mans d'agents duaners i altres operadors autoritzats per adaptar-se administrativament a aquesta nova situació que tot fa preveure que es farà efectiva a partir de l'1 de novembre.

Paraules clau: