Back to top

Història i modernitat es barregen a la nova etapa del Cafè de Reus

Fa poc temps va reobrir l'emblemàtic Cafè de Reus. Amb canvi de gerència i una neteja de cara, s'ha volgut mantenir l'essència històrica del lloc, però donant-li un toc de modernitat. A més, s'ha dotat el local de tecnologia.

"El Cafè de Reus és un gastrobar, no un restaurant". Així defineix un dels seus gerents, Indaleci Salas, l'emblemàtic establiment que ha reobert recentment. "Es tracta d'un nou concepte de local que no existeix a la ciutat", afegeix Salas, "on s'hi combina gastronomia, música i còctels".

Cuina mediterrània i còctels personalitzats

Els plats són senzills però ben treballats, amb productes de qualitat i proximitat. La carta es basa en plats de cuina mediterrània i ibèrica, sense fusions. D'altra banda,  els còctels busquen adaptar-se a l'època de l'any i als gustos dels clients. L'encarregat del Cafè de Reus explica que "als clients se'ls pregunta si els agrada l'alcohol afruitat, sec, més cítric...", a més, fa variants en funció de l'època de l'any. Ara, per exemple, els dóna un toc "més tropical i refrescant".

còctels al cafè de reus

El negoci té dos espais diferenciats, la terrassa de la plaça del Mercadal i l'interior del local. També el públic és molt variat, des de parelles o grups d'amics, fins a persones joves o d'edat avançada.

Un local amb història

Molts reusencs tenen records i anècdotes de coses viscudes en aquest local. De fet, reusencs i no reusencs, perquè segons afirma Salas, aquest establiment no és només un referent a la capital del Baix Camp, sinó també a tota la província.

Una de les peces que més agrada del mobiliari és una taula que ja utilitzaven a l'antiga merceria Tutusaus, que ocupava aquest local a mitjans del segle XIX, i que ara ha estat restaurada.

Paraules clau:

Notícies relacionades