Back to top

Homenatge als pescadors i navegants d'abans

Per rememorar les tasques dels avantpassats que treballaven en oficis lligats a la mar, ja fos com a pescadors o com a portadors de mercaderies, la platja del Regueral de Cambrils s'ha convertit, un any més, en l'escenari de la Festa de l'Ormeig. Enguany ha estat la catorzena edició.
demostració tirada de l'artet a la festa de l'ormeig de Cambrils

El Sant Ramon, un llaüt quillat construït als voltants del 1900, embarca les bótes de vi per transportar-les mar enllà. Aquesta maniobra, tan complexa observada amb els ulls d'avui en dia, era habitual abans de la construcció del port de Cambrils.

Un cop carregades les bótes s'ha passat a la demostració de la tirada de l'artet, un sistema de pesca que es basa en portar una sàrcia, o xarxa, mar endins i arrossegar-la cap a la costa estirant-ne els dos caps. Aquest sistema requeria de la col·laboració de molta gent.

Amb la pesca obtinguda, un cop rentada i classificada en paneres, se n'ha fet una subhasta com les que es feien abans, quan encara no s'havien implantat els sistemes electrònics.

També durant la festa s'ha fet una recreació de la tirada del rall, un dels sistemes de pesca més antics que es coneixen.

Un any més el públic ha quedat embadalit davant una recreació històrica que ens ha traslladat a l'activitat pesquera de diverses generacions enrere.

Paraules clau:

Notícies relacionades