Back to top

El Horseball, un esport que trenca tòpics

Consisteix en una disciplina semblant a jugar al bàsquet a galop. L'Hípica West Fork de Reus vol trencar amb la idea que muntar a cavall és una pràctica elitista.
Imatge de la 15a Jornada de Lliga Catalana de Horseball a l'Hípica West-Fork

Quan el calendari esportiu d'hípica fa parada a Reus un cop l'any, és el dia idoni per visitar el centre West Fork. Enmig d'una jornada festiva i familiar, s'hi celebra la Lliga Catalana de Horseball. A la demarcació, les instal·lacions reusenques són les úniques on es pot practicar la disciplina; una espècie de bàsquet a galop.

Nascuda l'any 2016, l'hípica compta actualment amb tres equips federats. El conjunt femení debutarà enguany al Campionat d'Espanya de Horseball de Navarra. Pas a pas, l'hípica West Fork va deixant enrere la sequera de títols i suma en esportistes que s'interessen sobretot per la relació que s'estableix  amb els equins.

Per guanyar públic i nous federats, l'hípica participarà un any més a la Fira de Sant Jaume de la capital del Baix Camp. Els dies 24, 25 i 26 de juliol hi organitzaran el II Torneig de Horseball Ciutat de Reus. Un dels seus principals objectius de l'entitat és donar a conèixer el cost que suposa aquest esport, molt baix, per les prestacions que ofereix.