Back to top

Important creixement del CAT en els últims 30 anys

El Consorci d'Aigües de Tarragona subministra actualment a un 84% de la població total provincial. Així ho mostra un estudi elaborat per la Universitat Rovira i Virgili sobre la incidència socio econòmica del Consorci a la demarcació amb motiu dels 30 anys de servei del CAT.
Presentació estudi d'incidència socio-econòmica del CAT

El Consorci d'Aigües de Tarragona ha experimentat un fort creixement des dels seus inicis pel que fa al volum de subministrament. Actualment, afecta a un 84% de la població total de la província. Unes dades extretes d'un estudi fet per quatre  investigadors de la Universitat Rovira i Virgili a través del Grup de Recerca d'Indústria i Territori que analitza la incidència socio econòmica del Consorci a la demarcació amb motiu dels 30 anys de servei. L'estudi també indica que el valor final de la producció al 2017 va arribar a significar uns 30 milions d'euros que posats en context suposarien un 0,5% del PIB industrial de la província de Tarragona.

Pel que fa al grau de dependència de la demanda turística en relació al subministrament del CAT, el 92% de les places hoteleres de la Costa Daurada es veuen afectades, així com el 52% de les de Terres de l'Ebre. Les dades qualitatives reflectides a l'estudi posen en relleu la importància de l'estalvi d'aigüa i l'adaptació de reserva concessionada del CAT.

El CAT subministra aigua a 63 ajuntaments i 26 indústries de la província de Tarragona. Tal i com expliquen els autors de l'estudi, sense el CAT hi hauria una afectació claríssima.