Back to top

Inaugurades les obres de millora de la carretera de Reus a l'Aleixar

Aquest diumenge s'han inaugurat oficialment les obres de condicionament de la carretera T-704, la via que uneix Reus amb Maspujols i l'Aleixar. Les millores s'han fet en un tram d'uns 4 quilòmetres i han costat més de tres milions i mig d'euros.
cinta

La seguretat de la via i la millora pel desenvolupament econòmic de la zona són els principals objectius de les obres de condicionament que s'han fet a la carretera T-704, la que va de Reus cap a Vilaplana, passant per Maspujols i l'Aleixar. Amb el tall de cinta a la rotonda de Maspujols, l'assistència de nombrosos representants polítics i veïns dels municipis afectats, i l'animació de la colla de gegants i grallers de Maspujols, s'ha donat per inaugurada l'actuació al vial, que va finalitzar ja fa uns mesos. Segons Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, es busca "que el desenvolupament econòmic i social pugui dur-se a terme en unes condicions de facilitat per aquells que facin inversions en aquests municipis. Això és indispensable, millorar les condicions de les persones, i millorar les condicions que permetin un desenvolupament econòmic equilibrat i progressiu en localitats petites com aquestes".

En el primer tram, que va de la intersecció amb la T-11 fins a  Maspujols, hi circulen uns 3400 vehicles diaris, mentre que Maspujols fins a l'Aleixar n'hi passen 1600. A més, l'índex de sinistralitat a la via era força elevat. En els 5 anys previs a l'inici d'obres s'hi van produir 29 accidents. Amb aquestes millores es preveu reduir dràsticament la sinistralitat. L'alcalde de Maspujols, Josep Rabascall, explica que "no és tant el temps que hem guanyat sinó la seguretat que hem aconseguit amb aquest nou traçat, sobretot al suprimir el pont de l'entrada, que era un pont molt estret, i molts camins havies de vigilar que abans d'entrar al pont no entrés un altre vehicle". El cap de carreteres del territori, Jaume Vidal, afegeix que "aquí el que s'ha fet és eixamplar la plataforma fins a nou metres d'amplada, millorar el traçat dels revolts i millorar tant els accessos com el dranatge".

Les obres han durat poc més d'un any, i han tingut un cost de tres milions cinc-cents cinquanta mil euros.

Notícies relacionades