Back to top

Incrementa el nombre de dones que s'apunten a defensa personal

El masclisme les ha obligat a saber actuar davant un atac, i és per aquest motiu que l'oferta de cursos de defensa personal s'ha disparat. Coneixem quina és la millor manera de contrarestar un assalt a través de les classes que s'imparteixen a Reus.
Imatge d'una classe de defensa personal

L'Àfrica Teixeira és entrenadora de boxa al Club Natació Reus Ploms, i des de fa uns dies també és monitora de defensa personal. L'assassinat masclista de l'Alba Luelmo, una jove morta a Huelva a mans d'un veí de la població on residia, va motivar l'Àfrica a ensenyar a la resta de dones a protegir-se.

"Fa molts anys que em dedico a la lluita, i vaig creure que era una forma d'ajudar a aquelles dones que es troben davant alguna situació d'agressió. Vull ajudar-les a defensar-se i a no entrar en pànic".

Controlar primer la por, i després polir la tàctica. No importa ni el pes ni l'alçada de l'agressor, qualsevol dona pot sortir il·lesa d'un atac masclista si sap els passos bàsics per defensar-se correctament. Ja en són moltes que, confiant amb les seves capacitats físiques, s'hi han apuntat. Algunes perquè ho han viscut en la seva pròpia pell, d'altres perquè coneixen algun cas proper.

Davant d'aquesta xacra els cursos de defensa personal han augmentat a la capital del Baix Camp. Els centres esportius especialitzats en arts marcials han adaptat les seves lliçons en l'àmbit defensiu. Ho explica en Ramon Giralt, mestre de Hapkido al Reus Deportiu.

"Dissenyem tècniques especialitzades en estiraments de cabell, de roba... Totes elles especialitzades a neutralitzar l'atacant, immobilitzar-lo i provocar-lo luxacions o ruptures per poder fugir".

Mentre no s'endureixin les condemnes i s'eduqui amb valors, les reusenques estaran preparades per frenar el masclisme.