Back to top

Infants i joves protagonitzen els Retaules Vivents

Un dels actes amb més tradició del Nadal a Reus són els Retaules Vivents. Infants i joves donen vida a vuit escenes bíbliques a l'entorn de la Prioral de Sant Pere, on el cant i la dansa hi tenen un paper destacat.
Escena del palau del rei herodes dels retaules vivents

Pastors, dimonis, àngels... Uns 150 infants i joves de Reus, entre actors i ballarines, participen als Retaules Vivents de Nadal, un projecte que va agafar embranzida l'any 1989, de la mà del Patronat Foc Nou, i que compta amb la col·laboració de la Reial Congregació de la Puríssima Sang i del Col·legi de Sant Josep.

La Creació, l'Anunciació a Maria, el Palau del rei Herodes o el Naixement de Jesús són algunes de les escenes més representatives dels Retaules de Nadal. Aquest dissabte, però, s'ha hagut de suspendre abans de què finalitzés a causa de la pluja.

La dansa i el cant han complementat la paraula d'aquest teatre religiós, que en els seus orígens, va sortir de l'església per mostrar-se a altres espais de la ciutat.

escena retaules vivents reus

A més de les representacions d'aquest dissabte i diumenge, els Retaules Vivents de Reus es podran tornar a veure els dies 26 i 28 de desembre. Precisament el dia de Sant Esteve, i com a novetat, comptaran amb la col·laboració de la coral infantil de la Reial Congregació de la Puríssima Sang

Paraules clau:

Notícies relacionades