Back to top

Investiguen l'alcalde de Móra per cobrar dos sous

Els inspectors de la Seguretat Social i la fiscalia investiguen el funcionament de la mútua d'accidents de treball Activa Mútua 2008, després de la denúncia de dos extreballadors de l'empresa.
Investiguen l'alcalde de Móra per cobrar dos sous

Segons ha avançat El País, una de les qüestions sobre les qual s'està indagant afecta l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol  que hauria estat cobrant de manera simultània, durant més de 5 anys, un sou de la mútua mentre tenia dedicació exclusiva a la Diputació de Tarragona. 

Joan Piñol ha respost, a través d'un comunicat que, en aquest moment, està en excedència total de l'empresa i només cobra de la Diputació. La segona qüestió que s'investiga és una possible actuació fraudulenta d'Activa Mútua respecte a 1,2 milions d'euros de fons públics i per haver-se enriquit, presumptament de manera il·licita, amb més de 20 milions d'euros segons informa Nació Digital.

Des de l'empresa s'explica que han iniciat els tràmits per posar-se a disposició de la Fiscalia per aportar qualsevol informació que sigui necessària. També destaquen que l'obertura d'aquesta investigació s'origina per la denúncia d'un extreballador que va ser acomiadat per motius disciplinaris.