Back to top

Un itinerari pedagògic per descobrir la cultura pesquera

El nou itinerari pesquer compta amb 11 plafons informatius traduïts en 4 idiomes i amb il•lustracions i fotografies que mostren la història portuària i la tradició pesquera

El Port de Cambrils ja llueix els 11 plafons didàctics que permeten descobrir la cultura marinera, el funcionament del port i el valor afegit del peix de proximitat. El projecte conjunt entre els Ports de la Generalitat, l'Ajuntament de Cambrils i la Confraria de pescadors té l'objectiu d'apropar el mar a la ciutadania de Cambrils i també als seus visitants.

El circuit permet conèixer des de la història de la infraestructura fins a les 3 fórmules de pesca que s'hi practiquen. No hi falta tampoc el plafó obligat, el de conscienciació sobre l'impacte que els diferents tipus de residus tenen en el mar. L'ecologisme és una altra de les vies per contribuir a la recuperació econòmica després de la crisi de la pandèmia. 

L'administració dels Ports hi ha destinat 10.000 euros i és el primer que s'instal·la en la Zona Portuària Sud. L'objectiu és que els ports pesquers comptin també amb aquest vessant pedagògic. L'itinerari cambrilenc havia d'estrenar-se aquest estiu i, tot i els obstacles generats per l'estat d'alarma, les administracions celebren que s'hagi pogut estrenar abans del setembre

Plaques fotovoltaiques per generar energia d'autoconsum

itinerari

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha volgut aprofitar la visita per avançar un nou projecte de millora per a la instal·lació portuària de Cambrils. Està previst que els pressupostos de l'any vinent s'hi contempli la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada del port. Això permetrà als pescadors generar la seva pròpia energia i a més, ho farà de manera neta i respectuosa amb el medi ambient. 

Gómez també ha volgut aclarir que no es preveu cap ampliació del Port, com no se'n preveu cap a la resta de Catalunya. La línia de treball, en el marc de la transició ecològica, és aprofitar eficientment els recursos ja existents abans de crear-ne de nous. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades