Back to top

Ja es poden votar els pressupostos participatius

Els reusencs ja han començat a votar als pressupostos participatius. Els punts habilitats en mercats, centres cívics i biblioteques de la ciutat ja han començat a rebre els primers visitants per votar de manera presencial. Fins al proper dissabte 17 de març, els reusencs majors de 16 anys i empadronats a Reus podran votar entre les 43 propostes candidates.
Els punts habilitats en mercats, centres cívics i biblioteques de la ciutat ja han començat a rebre els primers visitants per votar de manera presencial

Mercats, centres cívics, biblioteques i l'hospital. Els punts de votació dels pressupostos participatius ja estan llestos pels qui ho vulguin fer presencialment. Els majors de 16 anys i empadronats a la ciutat poden escollir quines de les 43 propostes candidates mereixen aconseguir finançament.

En un procés senzill de poc més de deu minuts de durada, els reusencs poden apropar-se als diferents punts habilitats a la ciutat i fer la seva votació amb el suport d'un tècnic que els registrarà al servidor. Una de les encarregades de fer aquesta tasca, Ariadna Rosselló, ha explicat que tot i ser el primer dia diverses persones s'han desplaçat fins al Mercat Central per fer la votació.

Il·luminació als carrers, rehabilitació d'espais o creació de parcs per a gossos i de lleure. Els reusencs poden votar 4 petits projectes de fins a 50.000 euros i 2 grans projectes, que arriben als 150.000 euros. Els primers que s'ha apropat ja als punts de votació valoren aquesta iniciativa de manera molt positiva. Un dels primers veïns que ho ha fet, Jaume Casas, afirma que hi ha moltes propostes factibles i que espera que el que es voti s'acabi duent a terme. Meritxell Gil, que no coneixia la iniciativa, ha aprofitat per votar mentre passejava pel Mercat. "És bo que es pugui fer alguna cosa amb els diners que paguen tots els ciutadans", ha afegit.

Aquest dissabte 3 de març els impulsors de les diferents propostes presentaran públicament els seus projectes per tal d'aconseguir el vot dels assistents. L'acte està previst de 10 a 12 del matí a la Sala d'actes de l'Antic Hospital de Reus.

Notícies relacionades