Back to top

Joan Pahisa, exemple de superació per als més joves

La història de superació de Joan Pahisa arriba als instituts de Reus amb el projecte "Ability School Day" que passarà per vuit centres educatius de la ciutat.  Pahisa explica als més joves com ha superat els reptes personals tot i la seva diversitat funcional.
Joan Pahisa fent la conferència a l'Institut Gabriel Ferrater

El comunicador, esportista i professor d'enginyeria informàtica, Joan Pahisa, amb el seu metre d'alçada, esdevé un referent de superació entre els més joves. Superar les barreres físiques i d'actitud és un dels aspectes que Pahisa explica de primera mà en les seves conferències, en total seran 12 sessions a 8 centres escolars de la ciutat dins del programa "Ability School Day".

"La idea d'aquestes xerrades és que els alumnes acabin reflexionant, que sigui introspectiva per, de mica en mica, animar-te, que et puguis motivar i buscar els objectius que vols", assegura Joan Pahisa. El conferenciant ho fa amb exemples del seu dia a dia o amb experiències que ha viscut com a esportista. Un vídeo de Pahisa jugant a tennis taula, per exemple, és un dels recursos que utilitza per captar l'atenció dels joves i per posar de manifest com es pot competir tot i les dificultats. 

 

Reflexió i motivació per als adolescents

Els destinataris de les xerrades són els alumnes de segon d'ESO, un públic que està en una etapa de dubtes. En aquest sentit, la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, M. Dolors Sardà, considera que el cicle és important perquè "els nens estan acostumats a veure les seves realitats, però no se'n donen compte que, a vegades, amb alguna deficiència o amb alguna mancança es pot arribar allà on un es proposi". Un punt de vista compartit amb la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, ja que també considera que aquesta reflexió es vital en l'etapa de l'adolescència i afegeix que Pahisa contagia l'actitud positiva per afrontar els reptes.

Els joves responen bé davant d'aquestes jornades i els centres educatius no dubten en afegir-s'hi. És el cas de l'Institut Gabriel Ferrater que aquest dimecres ha acollit la sessió, el segon que ho fa després de l'experiència de l'Institut Baix Camp. El director del centre, Humbert Ferré, considera interessant que una persona amb diversitat funcional pugui explicar el seu cas i, a més, es combini amb tallers pràctics.

A més de la xerrada de Joan Pahisa, en aquestes jornades també es fan tallers conduïts per la Fundació Adecco. Són tres tallers sobre el tractament de la discapacitat en el cinema, l'esport i en les relacions quotidianes. "Ability School Day" és una proposta que la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística vol seguir apropant a les escoles de la ciutat i, per això, ja forma part del catàleg d'Activitats i Recursos Educatius.

Paraules clau:

Notícies relacionades